Agneta Banks BalettskolaBarndans – Barnbalett – Dansmix - Klassisk Balett – Karaktärsdans
Agneta Banks Balettskola har under många år varit en knutpunkt för elever som har haft dans och rörelse som ett viktigt glädjeämne i livet. Balettskolan har egen dansstudio i Göteborg vid Trätorget i Björkekärr. Skolan drivs av Agneta som är diplomerad av Svenska Danspedagogförbundet. Balettskolan har också, som en av få aktiva och välrenommerade balettskolor, pianist (Marianne Tillström) till vissa barnlektioner.

Barndans 4 – 5 år och Barnbalett 5 år. Från 7 år Klassisk balettKaraktärsdans som innebär lite svårare kombinationer och danser läggs till undervisningen från 8 års ålder.

För vuxna erbjuds Klassisk Balett, nybörjare, fortsättning och klasser för 65+.

Agneta är med sin mångåriga kunskap i dans ett aktat namn när det gäller att locka fram det allra bästa ur elevens kreativitet och möjligheter. Många av Agnetas tidigare elever är nu etablerade dansare. Agneta har fått flera utmärkelser för sitt arbete, bl.a. Lilian Runestams dansstipendium och Härlandas kulturstipendium. Hon har arbetat som lärare i karaktärsdans på Svenska Balettskolan och har vidareutbildat sig på Danshögskolan i Stockholm.